خشک کردن میوه ها و سبزیجات
بازبینی شده توسط: ملیندا هیل، مربی توسعه، خانواده و علوم مصرف کننده سبزی خشک قورمه سبزی .
نویسنده اصلی:
دوریس هرینگشاو، مربی توسعه، خانواده و علوم مصرف کننده، بازنشسته
خشک کردن قدیمی ترین روش نگهداری مواد غذایی است. در طول تاریخ، از خورشید، باد و آتش دودی برای حذف آب از میوه ها، گوشت ها، غلات و گیاهان استفاده می شد.
طبق تعریف، کم آبی غذا فرآیند حذف آب از غذا با گردش هوای گرم در آن است که از رشد آنزیم ها و باکتری ها جلوگیری می کند.
فواید تغذیه ای سبزی خشک شده معطر غذاهای خشک خوشمزه، مغذی، سبک وزن، آماده سازی آسان و نگهداری و استفاده آسان هستند.
انرژی ورودی کمتر از مقدار مورد نیاز برای انجماد یا قوطی است و فضای ذخیره سازی در مقایسه با مقدار مورد نیاز برای قوطی های کنسرو و ظروف فریزر حداقل است.
ارزش غذایی مواد غذایی تنها تحت تأثیر خشک کردن قرار می گیرد. ویتامین A در طول خشک شدن حفظ می شود. با این حال، از آنجایی که ویتامین A به نور حساس است، مواد غذایی حاوی آن باید در مکان های تاریک نگهداری شوند.
سبزیجات زرد و سبز تیره مانند فلفل، هویج، کدو حلوایی زمستانه و سیب زمینی شیرین دارای ویتامین A بالایی هستند.
ویتامین C سبزی خشک با قرار گرفتن در معرض گرما از بین میرود، اگرچه پیشفرآوری غذاها با آب لیمو، پرتقال یا آناناس باعث افزایش محتوای ویتامین C میشود.
میوه خشک دارای غلظت کربوهیدرات بیشتری نسبت به میوه های تازه است. بنابراین، اندازه های سرو معمولا کوچکتر است. طبق دستورالعمل های غذایی MyPlate و USDA برای آمریکایی ها، ½ فنجان میوه خشک معادل 1 فنجان میوه تازه است.
میوه ها و بسته بندی سبزی خشک خانگی سرشار از فیبر و کربوهیدرات و چربی کم هستند که آنها را به گزینه های غذایی سالم تبدیل می کند.
افراد دیابتی باید هنگام برنامهریزی وعدههای غذایی و میانوعدهها، برای جلوگیری از افزایش سطح گلوکز خون، وعدههای کوچکتر را در نظر بگیرند.
- منابع:
- تبلیغات: